Προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους από την Κύπρο που είναι αποκλεισμένοι; Τότε η χρήση ενός VPN είναι ο σωστός τρόπος.

Ειδικά όταν πρόκειται για πλατφόρμες streaming όπως η Disney Plus ή για την παρακολούθηση συγκεκριμένων ταινιών στο Netflix, οι Κύπριοι έχουν προβλήματα πρόσβασης σε αυτές.

Ο λόγος: Η Κύπρος έχει προβλήματα με την πρόσβαση στο διαδίκτυο: Είναι αποκλεισμένες από τους Κύπριους χρήστες.

Η λύση: Η χρήση μιας υψηλής ποιότητας υπηρεσίας VPN. Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) θα κάνει να φαίνεται, για τον ιστότοπο στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, ότι το κάνετε από άλλη χώρα.

Μάθετε παρακάτω ποια εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) λειτουργούν καλύτερα στην Κύπρο.

Τα καλύτερα VPN για την Κύπρο: Top 5

Στην ενότητα που ακολουθεί, κάθε πάροχος υπηρεσιών VPN που παρουσιάζεται εδώ θα υποβληθεί σε λεπτομερή αξιολόγηση.

Δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε κριτικές; Απλά θέλετε να μάθετε ποιο VPN είναι το καλύτερο για την Κύπρο;

Σας καλύπτουμε με τη λίστα με τα 5 κορυφαία προϊόντα μας.

VPN
Cost
Rating
Link
1. Express VPN
12,90€ / 1 Month
5/5
2. Nord VPN
10,49€ / 1 Month
4.5/5
3. Surfshark
12,95€ / 1 Month
4/5
4. Proton VPN
9,99€ / 1 Month
4/5
5. IPVanish
7,03€ / 1 Month
3.5/5

1. Express VPN: Το νούμερο #1 για την Κύπρο

Σύμφωνα με τις δοκιμές χρηστών και τις αμερόληπτες διαδικασίες αξιολόγησης, το ExpressVPN είναι το καλύτερο VPN που μπορείτε να αγοράσετε για περιήγηση και στην Κύπρο.

Το kill switch, το split tunneling και οι 3.000 διακομιστές σε 160 τοποθεσίες σε 94 χώρες είναι όλα χαρακτηριστικά του ExpressVPN. Λίγες εταιρείες προσφέρουν ένα τόσο ευρύ φάσμα διακομιστών, διασφαλίζοντας ότι όπου κι αν βρίσκεστε στην Κύπρο, θα έχετε πάντα μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση.

Η κρυπτογράφηση AES-256, το OpenVPN και το Lightway χρησιμοποιούνται από όλες τις εφαρμογές. Οι εξαιρετικές ταχύτητες παρέχονται από την ιδιόκτητη τεχνολογία ανοικτού κώδικα της Lightway, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική αν παίζετε παιχνίδια στο διαδίκτυο.

Η τεχνολογία TrustedServer της ExpressVPN διασφαλίζει ότι οι διακομιστές DNS μόνο στη RAM δεν παρακολουθούν εσάς ή τις δραστηριότητές σας. Η ExpressVPN είναι μια γρήγορη και ασφαλής υπηρεσία VPN, και μια πρόσφατη ενημέρωση πρόσθεσε έναν διακόπτη kill switch για iOS. Εξαιρετικό.

Για ειδικούς και αρχάριους, είναι ένα σχεδόν ασυναγώνιστο πακέτο και πιστεύουμε ότι το επιπλέον κόστος δικαιολογείται.

Το περιεχόμενο ροής που έχει αποκλειστεί με γεωγραφικό αποκλεισμό μπορεί να ξεμπλοκαριστεί με ένα VPN. Επιτυχία για την ExpressVPN. Στις δοκιμές μας, ξεκλείδωσε όλες τις πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix, το BBC iPlayer, το Disney+ και το Amazon Prime.

Τέλος, η εξυπηρέτηση πελατών. Αν κάτι πάει στραβά, η υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας είναι διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο. Είναι πιο γρήγοροι, πιο ενημερωμένοι και ανώτεροι από άλλους εργαζόμενους σε ζωντανή συνομιλία VPN σύμφωνα με την εμπειρία μας. Η διαδικτυακή υποστήριξη είναι επίσης εξαιρετική.

Αν θέλετε ένα αξιόπιστο VPN που προστατεύει τα δεδομένα σας, αυτό το πακέτο είναι σχεδόν αδύνατο να βελτιωθεί.

2. NordVPN

Το NordVPN έρχεται στο νούμερο δύο. Αφού κάναμε μια εξαντλητική ανάλυση του NordVPN, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι μία από τις καλύτερες υπηρεσίες εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN).

Με 5.500 διακομιστές που βρίσκονται σε 59 διαφορετικές χώρες, η NordVPN καθιστά πρακτικά αδύνατο να μην βρείτε έναν γρήγορο διακομιστή. Παρόλο που διαθέτει λιγότερους διακομιστές από την ExpressVPN, εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική υπηρεσία VPN. Θα συνδεθείτε σε αυτούς τους διακομιστές μέσω της χρήσης του NordLynx, το οποίο είναι μια ενημερωμένη έκδοση του WireGuard. Καταφέραμε να πετύχουμε ρυθμούς 820Mbps.

Για να είστε ασφαλείς κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, θα σας παρέχονται χαρακτηριστικά όπως split tunneling, kill switch, κρυπτογράφηση AES-256 και ασυνήθιστες επιλογές όπως Onion over VPN και Double VPN. Ένα άλλο καλό πράγμα είναι η προστασία από απειλές.

Σε προσωπικούς υπολογιστές και tablet, η διεπαφή με βάση το χάρτη λειτουργεί άψογα, αλλά όχι στα smartphones. Λόγω κάποιας παράξενης ενημέρωσης, ο πελάτης στον υπολογιστή δεν μπορεί να αλλάξει μέγεθος, γεγονός που προκαλεί ασυνέπειες στην πλατφόρμα. Τα προγράμματα είναι ισχυρά και διαλειτουργικά με μεγάλη ποικιλία πλατφορμών και υλικού.

Το πιο συναρπαστικό νέο στοιχείο του Nord είναι το Meshnet. Εξαιτίας αυτού, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν συσκευές μεταξύ τους από οποιαδήποτε τοποθεσία χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες συνδέσεις που παρέχονται από το NordVPN, σχηματίζοντας έτσι ένα ασφαλές δίκτυο. Αυτό διαθέτει σημαντική ισχύ και μας ενδιαφέρει να δούμε τι θα κάνει η Nord με αυτό.

Όταν πρόκειται για streaming, η NordVPN λάμπει. Το Netflix, το iPlayer, το Disney+ και το Amazon Prime πρέπει να ξεμπλοκαριστούν. Πρόσφατα, η Nord έχει επιδείξει μεγαλύτερη σταθερότητα με το Netflix σε σύγκριση με την ExpressVPN. Εξαιτίας αυτού, είναι το καλύτερο Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) για πρόσβαση στο Netflix στην Κύπρο.

Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων στο NordVPN ισχύει για 30 ολόκληρες ημέρες και η εταιρεία διαθέτει προσφορές όλο το χρόνο. Υπάρχουν μερικά προβλήματα ευχρηστίας εδώ και εκεί και ο ανταγωνισμός είναι έντονος.

3. Surfshark

Το Surfshark είναι μια υπηρεσία ανώνυμης πλοήγησης στο διαδίκτυο που προσφέρει ένα μεγάλο παγκόσμιο δίκτυο, μια διαισθητική διεπαφή χρήστη και εξαιρετικά χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας. Είναι λιγότερο ακριβό από τα προϊόντα που είναι συγκρίσιμα.

Η λειτουργία καμουφλάζ, το split-tunneling, η λειτουργία NoBorders, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Surfshark σε χώρες όπου δεν επιτρέπονται τα VPN, και οι συνδέσεις VPN πολλαπλών συνδέσεων είναι μερικές από τις πιο συναρπαστικές δυνατότητες που προσφέρει το Surfshark. Το CleanWeb είναι μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το Surfshark και εξαλείφει το phishing, το κακόβουλο λογισμικό και τις διαφημίσεις.

Οι δραστηριότητες των χρηστών δεν παρακολουθούνται με κανέναν τρόπο από την Surfshark. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί ότι μια υπηρεσία VPN δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής, ο γερμανικός οργανισμός κυβερνοασφάλειας Cure53 βαθμολόγησε την ασφάλεια της Surfshark ως “εξαιρετική” στην αξιολόγησή του το 2021.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, η Tesonet θα είναι ιδιοκτήτρια τόσο της Surfshark όσο και της NordVPN.

Μια γρήγορη επιλογή εικονικού ιδιωτικού δικτύου είναι το Surfshark. Μείναμε αρκετά έκπληκτοι όταν διαπιστώσαμε ότι το μόνο πρόβλημα με το Surfshark ήταν η δοκιμή ταχύτητας. Η μείωση της ταχύτητας του διαδικτύου ήταν μόλις 19%, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα VPN που έχουμε δοκιμάσει, αλλά τα αποτελέσματα ήταν παντού, κάτι που ήταν αρκετά απογοητευτικό. Σε άλλες περιπτώσεις, η πτώση έφτανε το 19%, ενώ άλλες φορές ήταν μόλις γύρω στο 5%. Τουλάχιστον όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής του στην Κύπρο. Το δοκιμάσαμε στη Λάρνακα καθώς και στη Λεμεσό.

Η Surfhark βρίσκεται στη διαδικασία προσθήκης περισσότερων διακομιστών. Πάνω από 3.200 διακομιστές που βρίσκονται σε 99 διαφορετικά έθνη. Η επέκταση του δικτύου διακομιστών του VPN θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει την απόδοση.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση στο Netflix και το Amazon Prime Video, αλλά δεν μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση στο Disney Plus.

Η τιμή για το πρώτο έτος είναι 48 δολάρια και κάθε έτος μετά από αυτό είναι 60 δολάρια. Η τιμή για το διετές πρόγραμμα είναι 53 δολάρια και περιλαμβάνει δύο δωρεάν μήνες. Μετά από αυτό, η τιμή είναι 80 δολάρια ανά μήνα. Το μηνιαίο πακέτο από την Surfshark κοστίζει $13. Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών είναι διαθέσιμη μέσω της Surfshark.

4. Proton VPN

Το Proton VPN είναι ιδανικό για προχωρημένους χρήστες VPN καθώς και για όσους δίνουν μεγάλη σημασία στην ιδιωτικότητα. Είναι επίσης ιδανικό για άτομα που απλώς περιστασιακά συνδέονται σε ένα VPN και θέλουν μόνο να βελτιώσουν την ιδιωτική τους ζωή στο διαδίκτυο ή να δουν περιεχόμενο που είναι περιορισμένο. Γρήγορο, φιλικό προς το χρήστη και ικανό να ξεμπλοκάρει δημοφιλείς υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix, το Disney Plus, το HBO Max και το Amazon Prime Video.

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, το Proton VPN έχει αποκτήσει θετική φήμη μεταξύ των χρηστών τόσο για το άνοιγμά του όσο και για το επίπεδο ασφαλείας του. Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της φήμης του Proton VPN προέρχεται από το Proton Mail, η υπηρεσία έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικό προϊόν από μόνη της από το έτος 2017.

Μόνο ένας από τους πέντε κορυφαίους παρόχους μας, το Proton VPN, έχει τον πηγαίο του κώδικα δημοσίως διαθέσιμο στους κριτικούς και τους χρήστες. Οι εφαρμογές υποβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στον έλεγχο ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης έρευνάς τους, “δεν ανακαλύφθηκαν σοβαρά κενά ασφαλείας”.

Ο διακόπτης kill switch, η πρόληψη διαρροής DNS και η κρυπτογράφηση AES 256-bit περιλαμβάνονται στην υπηρεσία Proton VPN. Οι αποκλειστές διαφημίσεων και κακόβουλου λογισμικού, το Tor over VPN και μια τεχνική stealth για την απόκρυψη συνδέσεων VPN και την παράκαμψη τειχών προστασίας περιλαμβάνονται στην προσφορά του παρόχου.

Η εγκατάσταση των διακομιστών Secure Core είναι το κορυφαίο επίτευγμα της Proton VPN. Οι διακομιστές Secure Core της Proton ανήκουν στην εταιρεία, περιέχουν κρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους και συντηρούνται σε ασφαλή κέντρα δεδομένων σε έναν παροπλισμένο στρατιωτικό σταθμό στην Ισλανδία και σε υπόγεια καταφύγια στην Ελβετία και τη Σουηδία. Το multi-hop λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε αυτούς τους διακομιστές όπως και στους διακομιστές άλλων παρόχων VPN- η μόνη διαφορά είναι ότι οι διακομιστές Secure Core της Proton διατηρούνται σε αυτές τις τοποθεσίες.

Η καλύτερη δωρεάν επιλογή εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) είναι η Proton. Είναι το μόνο δωρεάν εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) που έχουμε βρει για την Κύπρο και αξίζει να το χρησιμοποιήσετε. Η δωρεάν βαθμίδα του Proton VPN δεν επιτρέπει το torrenting και δεν διαθέτει όλα τα καμπανάκια και τις σφυρίχτρες που συνοδεύουν την επί πληρωμή συνδρομητική βαθμίδα- ωστόσο, είναι ασφαλές και δεν επιβάλλει περιορισμούς στην ταχύτητα, το εύρος ζώνης ή το χρόνο χρήσης.

5. IPVanish

Το IPVanish επιτρέπει τη σύνδεση απεριόριστου αριθμού συσκευών σε έναν ενιαίο λογαριασμό. Τα Windows, το macOS, το iOS, το Android (με διεπαφή Linux) και το Chrome είναι τα λειτουργικά συστήματα που το υποστηρίζουν. Το IPVanish είναι συμβατό με δρομολογητές, επιτρέποντάς σας να προστατεύετε κάθε συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο.

Διαθέτει πάνω από 2000 διακομιστές που βρίσκονται σε 50 διαφορετικές τοποθεσίες, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγαθήριο συνδεσιμότητας. Το γεγονός ότι μπορέσαμε να έχουμε πρόσβαση στο Netflix και σε περιεχόμενο με γεωγραφικό αποκλεισμό στο YouTube στην Κύπρο χρησιμοποιώντας τους διακομιστές αποδεικνύει ότι η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

Η εφαρμογή WireGuard που χρησιμοποιεί η IPVanish παρέχει ικανοποιητικές επιδόσεις. Αφού έλαβε ανατροφοδότηση από πελάτες που δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απόδοσή της, η IPVanish έκανε κάποιες απαραίτητες προσαρμογές.

Το IPVanish διαθέτει επιλογές για split tunnelling, traffic obfuscation και αυτόματη σύνδεση, εκτός από την παροχή ασφάλειας στρατιωτικού επιπέδου με κρυπτογράφηση AES-256, kill switch και άλλα.

Η περιήγησή σας στο διαδίκτυο, οι δραστηριότητες streaming και τα προσωπικά σας δεδομένα προστατεύονται από αυτό το VPN, όπως και η αποθήκευση των αρχείων σας.

Τα μηνιαία πακέτα ξεκινούν από 3,99 δολάρια και τα ετήσια πακέτα συνοδεύονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων για τις πρώτες 30 ημέρες. Ωστόσο, το κόστος θα αυξηθεί όταν περάσει ένας χρόνος.

Γιατί χρειάζεστε ένα VPN στην Κύπρο

Όσον αφορά την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους, η Κύπρος έχει θεσπίσει ορισμένους αρκετά αυστηρούς κανονισμούς. Ιδιαίτερα στον τομέα του κινηματογράφου και του στοιχήματος, καθώς η πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές έχει περιοριστεί πλήρως.

How a VPN works.

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming προκειμένου να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία θα σας φέρει επίσης στη θέση να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Για παράδειγμα, η Κύπρος δεν έχει πρόσβαση στην υπηρεσία streaming της Disney Plus.

Επιπλέον, αρκετές από τις ταινίες της Amazon μπορούν να προβληθούν μόνο εάν ο χρήστης συνδεθεί στον ιστότοπο από χώρα άλλη από τη δική του.

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να αλλάξετε την τοποθεσία σας ώστε να βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν χρησιμοποιούσατε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Αφού κάνετε αυτά τα βήματα, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε σχεδόν τα πάντα στο Amazon και το Netflix.

Αν χρησιμοποιήσετε ένα από τα Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα που έχουμε συστήσει, συγκεκριμένα το Express VPN, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ροής που είναι διαθέσιμη από την Κύπρο. Απλά πρέπει να αλλάξετε την τοποθεσία σας σε μια άλλη χώρα, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμείτε (ή χρειάζεστε).

Είναι τόσο απλό!

Γιατί να μην χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν VPN στην Κύπρο;

Για να ξεκινήσουμε τα πράγματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δωρεάν υπηρεσιών VPN δεν προσφέρουν τοποθεσίες διακομιστών στην Κύπρο. Αυτή η πληροφορία είναι ζωτικής σημασίας για να ξεκινήσουν τα πράγματα.

Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τις καλύτερες premium υπηρεσίες VPN, η μεγάλη πλειοψηφία των δωρεάν Εικονικών Ιδιωτικών Δικτύων (VPN) παρέχει πρόσβαση σε πολύ μικρότερο αριθμό τοποθεσιών διακομιστών.

Αυτό μας δημιουργεί μια ποικιλία ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

  • Αρχικά, η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού διακομιστών σημαίνει ότι ο καθένας από αυτούς πρέπει να υποστηρίζει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν λιγότεροι διαθέσιμοι διακομιστές. Αυτό προκαλεί προβλήματα με την καθυστέρηση και το buffering, καθώς και μειωμένες ταχύτητες για την πλοήγηση και τη ροή περιεχομένου. Αυτό επιτρέπει να συνεχίσετε να μπορείτε να στοιχηματίζετε σε ιστότοπους που έχουν περιοριστεί ή να βλέπετε μια ταινία, αλλά είναι αυτό πραγματικά απολαυστικό; Όχι.
  • Δεύτερον, αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν λιγότερες διευθύνσεις IP, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την ποσότητα του περιεχομένου που μπορεί να ξεμπλοκαριστεί.
  • Τα δωρεάν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) δεν συνιστώνται για χρήση για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν παρέχουν επαρκή προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Δεν διαθέτουν κρίσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως η κρυπτογράφηση και το κουμπί kill button, μεταξύ άλλων κρίσιμων επιλογών ασφαλείας.
  • Κάποιοι κερδίζουν χρήματα βομβαρδίζοντάς σας συνεχώς με διαφημίσεις που δεν έχουν καμία σχέση με εσάς ή είναι ακατάλληλες.
  • Ορισμένοι άνθρωποι θα εξετάσουν ακόμη και το ιστορικό των ιστοτόπων που επισκεφτήκατε και θα πουλήσουν αυτές τις πληροφορίες σε όποιον είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα περισσότερα χρήματα γι’ αυτές. Συνδέσεις, μέθοδοι πληρωμής που έχουν αποθηκευτεί και πολλά άλλα.

Αν θέλετε να περιηγηθείτε ανώνυμα στο διαδίκτυο στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN) που είναι δωρεάν σε καμία περίπτωση. Αντ’ αυτού, επιλέξτε μια υπηρεσία Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN) που δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διακριτικότητα των πελατών της.

Εν κατακλείδι, η πλειονότητα των παρόχων υπηρεσιών VPN παρέχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων που διαρκεί 30 ημέρες. Αυτό διασφαλίζει ότι έχετε αρκετό χρόνο για να αξιολογήσετε την ποιότητα της υπηρεσίας πριν αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε να πληρώνετε γι’ αυτήν. Πρέπει να κάνετε μια αρχική πληρωμή, αλλά μετά από αυτό, η λειτουργία του είναι αρκετά παρόμοια με αυτή ενός δωρεάν VPN.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *